1982

Emile is geboren

Ik ben geboren op 30 december 1982 in Baarle-Nassau, Brabant. Hier komt ook de naam “MasterMilo82” vandaan, zoals het YouTube kanaal eerst heette.

2003

MTS

In 2003 heb ik mijn middelbare technische school in de richting werktuigbouwkunde afgerond. Vervolgens ben ik verder gaan studeren aan de HTS.

2006

Het YouTube kanaal MasterMilo is onstaan

2006 was het jaar dat ik het YouTube kanaal MasterMilo82 ben gestart, hier werden in eerste instantie vooral de videos die ik maakte over het rijden van de speedway op geplaatst. Nadat ik gestopt was met speedway, kwamen er video’s van de bezigheden rond de werkplaats in het weekend met een groep vrienden.

2006

Begin loopbaan als engineer

Halverwege mijn studie bij de HTS ben ik duaal gaan studeren en begonnen met mijn loopbaan als engineer.

2008

HTS

HBO werktuigbouwkunde afgerond!

2017

Brand in de oude werkplaats

Door tijdgebrek kwamen er steeds minder mensen naar de werkplaats in het weekend en werden er geen video’s meer gemaakt. Op 18 januari 2017 sloeg het noodlot toe en brandde de werkplaats af. Hierdoor zijn helaas een aantal projecten en veel gereedschappen verloren gegaan. Alleen de Sheriff is behouden gebleven en wordt nog steeds ingezet bij evenementen.

2018

Een nieuwe start

Na de verwoestende brand in de oude werkplaats heb ik het YouTube kanaal nieuw leven in geblazen en ben ik weer video’s gaan maken. Doordat ik inmiddels werkzaam was als zelfstandig ontwerper, kon ik flexibel met mijn tijd omspringen. Al snel is er behoefte aan een nieuwe werkplek, deze is gevonden in een oude champignonkwekerij. Hier worden tot op heden voertuigen opgeknapt en komen nieuwe creaties tot leven.

2019

Een nieuw kanaal

Vrijdag om 16u is het vaste tijdstip van de upload op het Mastermilo kanaal, maar de kijkers willen meer content. Hiervoor wordt het Werkplaatsvlog kanaal gestart! Hier worden de beelden die niet in de hoofdvideo terechtkomen geplaatst. Al snel groeide dit kanaal uit tot het belangrijke kanaal omdat deze video’s langer duren en zorgen voor een grotere betrokkenheid van onze kijkers.